Kærlighedens Land - Tønder Weddings: Jeres dag

Jeres dag

Her har vi samlet alt, hvad I har brug for at vide, når I skal planlægge jeres store dag – både før og efter vielsen.

Jeres ophold

De fleste af vores giftelystne par omdanner deres bryllupsdag og ophold til en mini-bryllupsrejse her på egnen. Det betyder nemlig noget for mange; det, at få lov til at blive i bryllupsboblen lidt længere end blot en dag – også selvom man vælger en borgerlig vielse. Kærligheden er jo den samme.

Og mulighederne for at tilpasse opholdet i Tønder Kommune til jeres ønsker, drømme og budget er mange. Faktisk mener vi, at vi har det hele – til alle. Både af overnatningsmuligheder og på madfronten.

Læs mere her

Den store dag

Selvom det, der virkelig tæller på jeres store dag, er kærligheden mellem jer, så betyder tøjet, ringene, blomsterne – ja rammerne omkring det hele – sikkert også lidt, er vi sikre på. Derfor har vi samlet lidt inspiration til jer om nogle af de ting, vi tror, I måske kan være på udkig efter i forbindelse med forberedelserne til jeres store dag.

Læs mere her

Oplevelser

Tønder Kommune byder på oplevelser udover det sædvanlige. Vi har en helt enestående natur i Vadehavet, der i 2014 blev optaget på UNESCO’s verdensnaturarvliste, og som også er blevet en nationalpark. Men det er ikke alt. I finder også kilometervis af badestrande på Rømø og skønne skovområder flere steder.

Vi byder også på masser af historie og kultur, som i høj grad er forbundet til det, at vi er i det dansk-tyske grænseområde. I finder spændende museer og seværdigheder samt hyggelige, historiske byer, der byder på både shopping og kulturliv, og så er der masser af muligheder for at holde aktiv ferie i området. Vi har samlet lidt inspiration til jer lige her.

Læs mere her

Bryllupshistorier

Ikke to bryllupper er ens. Selvfølgelig ikke. For alle par gør kærligheden, vielsen, ja hele dagen til deres egen. Det er jo dét, der er så fantastisk ved et bryllup. Det er noget unikt. Noget, der er jeres – og kun jeres. Men derfor kan man godt søge inspiration i andres bryllupshistorier. For måske falder I lige over dén detalje, der kan binde den fineste sløjfe på jeres kærlighedshistorie, eller dén idé, der gør jeres bryllupsdag lidt ekstra uforglemmelig. For uforglemmelig, det skal jeres dag nok blive.

I den spæde planlægningsfase, hvor jeres dag endnu ikke har taget form, har vi erfaret, at skønne, livsbekræftende bryllupshistorier virkelig kan sætte gang i fantasien og drømmene.

Især hvis I, som mange af vores par, ikke lige kommer fra Tønder-området og derfor måske ikke på forhånd ved, hvor mange fantastiske muligheder vores egn faktisk byder på, når det kommer til bryllupper. For der er mange – både muligheder og bryllupshistorier. Tønder Kommune er faktisk lidt af en bryllupsdestination blandt par, der ønsker en borgerlig vielse, og det har vi været i mange år. Det er vi stolte af.

Derfor glæder det os også, at vi må dele disse skønne bryllupshistorier fra nogle meget forskellige, men vidunderlige brudepar, der valgte netop vores egn til deres store dag.

Rahul og Anika

Rahul og Anika er indbegrebet af kærlighed. Kærlighed på tværs af både grænser, kulturer og religioner. Han bor nemlig i Indien, og hun i Tyskland. Deres situation gør, at de har skullet kæmpe for deres forhold og for at få lov til at sige ja til hinanden, da man som par af forskellige nationaliteter ikke bare sådan lige kan blive gift i Tyskland eller Indien.

Selvom der er langt fra Danmark til Indien, hvor parret forventer at bosætte sig sammen, valgte de at blive gift her i Danmark. Gommen har nemlig en helt særlig forbindelse til Danmark: – Jeg har arbejdet som ingeniør for Mærsk de sidste ti år, og derfor føltes det rigtigt at holde vores bryllup i Danmark. Mit arbejde hos Mærsk var altså dét, der gjorde det til et naturligt valg, siger Rahul.

Da de skulle beslutte, hvor i Danmark, de så skulle vies, faldt valget helt naturligt på Tønder, da det er tæt på den tyske grænse. Anika bor nemlig i Hamborg, – så derfor giver Tønder bare rigtig god mening for os, fortæller hun.

Efter vielsesceremonien gav giftefogeden tid til, at Rahuls mor kunne velsigne både ham og Anika. Én gammel indisk tradition, som betød meget for dem alle. – Det var et rigtig fint øjeblik, som rørte os alle meget, fortæller Anika.

Efter vielsen holdte de en lille intim fest på Slotskroen, hvor de spiste middag med deres nærmeste venner og familie. Vielsen skal dog også fejres med en stor bryllupsfest i Indien: – Et bryllup er jo en stor begivenhed i Indien, som vi selvfølgelig skal fejre på traditionel vis, siger Rahul.

Zsolt og Tamas

Zsolt og Tamas’ kærlighed til hinanden opfattes mange steder i verden som forbudt kærlighed. De har derfor slet ikke mulighed for at blive gift i deres hjemland, da man i Ungarn ikke vier par af samme køn. Derfor gav de sig til at undersøge, i hvilket europæisk land, de kunne få lov at sige ja til hinanden. Da de udforskede mulighederne for at blive viet i udlandet, faldt de hurtigt for Tønder: – Da vi læste om Tønder og så billeder af det hele, kunne vi virkelig godt lide byen. Så vi besluttede hurtigt, at det var HER, vi ville giftes, udtaler Tamas.

Parret drømte om et lille, intimt og enkelt bryllup langt væk fra storbyens støj og stress. De ønskede en romantisk by med smukke omgivelser og højt til himlen. Derfor var Tønder helt perfekt: – Vi drømte om at blive gift i en lille by, hvor det hele var meget intimt og minimalistisk. Og Tønder passede perfekt til vores smag, fortæller Tamas.

Selvom turen fra Ungarn til Danmark var lang, har oplevelsen dog på intet tidspunkt været stressende for parret: – Vi har haft en rigtig dejlig og god oplevelse her i Tønder. Hele vejen fra anmeldelsen og gennem selve ceremonien, fortæller Zsolt smilende.

Vielsen blev fejret med en lille fest i Tønder sammen med deres venner fra Ungarn, hvor de var ude og spise på en god restaurant. Når parret vender tilbage til Ungarn, skal de holde en stor fest sammen med en større gruppe venner, da de kun havde taget ét vennepar med til vielsen i Tønder.

Nikolai og Jennifer

At sige ja til sin elskede er et stort øjeblik, og følelserne fik frit løb, da filippinske Jennifer blev gift med tyske Nikolai. Parret blev viet på rådhuset i Tønder, hvor der under ceremonien både var plads til store smil, bevægede tårer og til at trække vejret dybt, inden de blev erklæret for rette ægtefolk at være. – Vi er meget lykkelige. Hele måden, ceremonien blev afholdt på, var vidunderlig. Omgivelserne er virkelig fine, og især giftefogeden tog sig rigtigt godt af os, siger bruden om oplevelsen.

Vi har virkelig følt os velkomne, alle har været så søde, og det er et smukt sted, fortæller Nikolai. De ønskede et lille intimt bryllup med deres nærmeste familie og venner, som også kom rejsende til Sønderjylland. Brudeparret var måske langt hjemmefra, men de kom med deres kærlighed til hinanden og rejste hjem som ægtepar. – Vi hænger os ikke så meget i, hvor vi blev gift. Det vigtigste er, at vi blev gift, understreger Jennifer.

Efter vielsen gik turen ud til kysten, hvor brudeparret blev fotograferet på stranden, og resten af dagen havde venner og familie sørget for overraskelser til de nygifte.

Billeder fra Instagram

Besøg os på instagram og brug #tonderweddings til at dele dit bryllup i Tønder Kommune.

[wdi_feed id=”1″]