Kærlighedens Land - Tønder Weddings: Vielsen

Vielsen

I Tønder Kommune kan I blive borgerligt viet, uanset om I er et dansk eller udenlandsk par. De borgerlige vielser er hos os unikke med højt til himlen og plads til alle. Vi er rig på natur og fantastiske skønne områder.

Vi har i nedenstående afsnit samlet det praktiske omkring vielsen, for at gøre det så let for jer som muligt.

Dokumenter – danske statsborgere

Selvom vi helst så, at et bryllup bestod af 100% romantik, så er det altså ikke helt tilfældet. For der er nogle praktiske elementer, som vi ikke kan undgå. Der skal nemlig være styr på det formelle. Og for at kunne vie jer, så skal vi bruge nogle dokumenter fra jer. Men netop fordi vi ønsker at gøre det så let for jer som muligt, så kommer her en lille guide til, hvordan I skal gøre.

  • For at blive gift med hinanden, skal I begge være fyldt 18 år.
  • Uanset om I ønsker at blive gift på rådhuset, i en kirke eller i udlandet, skal I udfylde en ægteskabserklæring.
  • Ægteskabserklæringen skal udfyldes digitalt med NemID, hvis I begge har et CPR-nr. Hvis I får problemer, mens I udfylder ægteskabserklæringen, er I meget velkomne til at ringe til hotline på 70 20 40 21, søndag–torsdag kl. 15-21, hvor I kan få hjælp med at komme videre til det, det hele drejer sig om: Jeres store dag.
  • Når vi har modtaget ægteskabserklæringen, undersøger vi, om I opfylder betingelserne for at blive gift med hinanden. Hvis I skal vies udenfor kommunen, i en kirke eller i et godkendt trossamfund, får I udleveret en prøvelsesattest, som I skal aflevere til vielsesmyndigheden. Attesten er gyldig i fire måneder, efter den er blevet udstedt.
Se dokumenter her

Vielsen

Vielsen. Dagens store højdepunkt. Hvor I siger ja til hinanden. Men hvordan er det nu lige, det hele foregår. Det kan I læse lidt mere om her.

Borgerlige vielser i Tønder Kommune sker fortrinsvist torsdag og fredag, og I bliver viet af en af vores giftefogeder.

Der skal altid være to vidner til at overvære en borgerlig vielse. Det kan være familie eller venner. Hvis jeres vielse finder sted på Tønder Rådhus indenfor åbningstiden, og I ikke har mulighed for at medbringe jeres egne vidner, så stiller vi gerne to vidner til rådighed. Straks efter vielsen får I udleveret vielsesattesten.

Ønsker I at blive viet af en anden myndighed, udsteder vi i Tønder Kommune en prøvelsesattest, som vi sender til vielsesmyndighed. En attest er gyldig i fire måneder, efter den er udstedt.

Mød os

P19C9962

Bente Skipper

I mine tyve år som giftefoged er det blevet til flere tusinde vielser. For mig er hver eneste vielse dog stadig speciel, og jeg forsøger altid med varme og indlevelse at give hvert enkelt brudepar en mindeværdig dag. En unik og speciel dag, som brudeparrene aldrig glemmer. En dag, der giver dem lyst til at besøge Tønder igen.

Claudia Brandt

I mit arbejde som giftefoged forsøger jeg at være både nærværende og opmærksom. For ikke to brudepar er ens. Og jeg gør derfor mit bedste for, at hvert par oplever indlevelse. At de kan mærke, at vi er der for at give dem en speciel og mindeværdig dag. En dag fyldt med kærlighed. Deres kærlighed.

Bente Stenger

At sige ja til sin elskede er et stort øjeblik. Hver dag glæder jeg mig over at være vidne til en så skelsættende begivenhed mellem to mennesker. To mennesker, der ofte er fra forskellige kulturer. Derfor er det vigtigt for mig at vise alle parrene, at jeg er til stede sammen med dem. At jeg glæder mig sammen med dem.

Heidi Kühn Jensen

Selvom der kan være mange vielser på én dag, stræber jeg altid efter, at hvert enkelt brudepar har oplevelsen og følelsen af, at netop deres vielse er noget ganske særligt. Jeg forsøger at mærke efter ved hvert eneste par. Mærke, hvad de har brug for eller lyst til. For det er DERES dag, deres kærlighed.

Billeder fra Instagram

Besøg os på instagram og brug #tonderweddings til at dele dit bryllup i Tønder Kommune.